This site is the archived OWASP Foundation Wiki and is no longer accepting Account Requests.
To view the new OWASP Foundation website, please visit https://owasp.org

Difference between revisions of "Greece"

From OWASP
Jump to: navigation, search
(Ομάδες Εργασίας)
(Meetings)
Line 101: Line 101:
  
 
Με τη βοήθεια του Αναστάσιου Καζακώνη μετέφράστηκαν το "OWASP Top Ten Vulnerabilties in Web Application Security" και το OWASP AppSec FAQ στα Ελληνικά. Έτσι είναι πλέον διαθέσιμες οι ελληνικές εκδόσεις του [http://www.owasp.org/images/8/8b/OWASP_Top_Ten_2004_Greek.pdf OWASP Top Ten] και του [http://www.owasp.org/images/e/ed/OWASP_faq_Greek.pdf OWASP AppSec FAQ].  
 
Με τη βοήθεια του Αναστάσιου Καζακώνη μετέφράστηκαν το "OWASP Top Ten Vulnerabilties in Web Application Security" και το OWASP AppSec FAQ στα Ελληνικά. Έτσι είναι πλέον διαθέσιμες οι ελληνικές εκδόσεις του [http://www.owasp.org/images/8/8b/OWASP_Top_Ten_2004_Greek.pdf OWASP Top Ten] και του [http://www.owasp.org/images/e/ed/OWASP_faq_Greek.pdf OWASP AppSec FAQ].  
 
<br>
 
 
==== Meetings ====
 
  
 
== Call for Presentations ==
 
== Call for Presentations ==
Line 127: Line 123:
 
=== 10/06/2019 ===
 
=== 10/06/2019 ===
 
Χώρος: Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής / Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα
 
Χώρος: Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής / Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα
 
+
[[File:Owaspmeeting.jpg|thumb|OWASP Workshop 10/06/2019]]
 
Περιγραφή: [https://sites.google.com/s/14LqaL_OYBE4mE-RwUyKEwDM2uLG3FZLm/p/15d_i80Cboy7mE4zBL2ytg_KCLjG8caPE/edit https://drive.google.com/file/d/1oPO_1VMcHTi_PjRaGTdDBH0OUxRVoqRA/view]
 
Περιγραφή: [https://sites.google.com/s/14LqaL_OYBE4mE-RwUyKEwDM2uLG3FZLm/p/15d_i80Cboy7mE4zBL2ytg_KCLjG8caPE/edit https://drive.google.com/file/d/1oPO_1VMcHTi_PjRaGTdDBH0OUxRVoqRA/view]
  

Revision as of 09:03, 20 November 2019

Greekchapterlogo.gif

Welcome

OWASP Greece

Welcome to the Greece chapter homepage. The chapter leader is Konstantinos Papapanagiotou


Participation

OWASP Foundation (Overview Slides) is a professional association of global members and is open to anyone interested in learning more about software security. Local chapters are run independently and guided by the Chapter_Leader_Handbook. As a 501(c)(3) non-profit professional association your support and sponsorship of any meeting venue and/or refreshments is tax-deductible. Financial contributions should only be made online using the authorized online chapter donation button. To be a SPEAKER at ANY OWASP Chapter in the world simply review the speaker agreement and then contact the local chapter leader with details of what OWASP PROJECT, independent research or related software security topic you would like to present on.

Sponsorship/Membership

Btn donate SM.gif to this chapter or become a local chapter supporter. Or consider the value of Individual, Corporate, or Academic Supporter membership. Ready to become a member? Join Now BlueIcon.JPG


<paypal>Greece</paypal>


OWASP Greek Chapter Committee

Director: Konstantinos Papapanagiotou

Deputy Director: Vasileios Vlachos

Committee Members: Emmanouel Kellinis, Stelios Tigkas

Publicity Manager: Kyriaki Chantzi


Τι είναι το OWASP

Το ΟWASP (Open Web Application Security Project – http://www.owasp.org) αποτελεί μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί στον εντοπισμό και στην καταπολέμηση των τρωτών σημείων του λογισμικού τέτοιων εφαρμογών. Όντας ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ακολουθεί την ιδεολογία του Ελεύθερου/Ανοικτού λογισμικού, παρέχοντας δωρεάν αλλά επαγγελματικής ποιότητας έγγραφα, εργαλεία και πρότυπα. Παράλληλα, ενισχύει τη διοργάνωση συνεδρίων και τοπικών ομάδων εργασίας (local chapters), τη δημοσίευση άρθρων και συγγραμμάτων, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων μέσα από forums και mailing lists. Το OWASP απαριθμεί μέλη σε όλο τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων οργανισμών και εταιριών του χώρου όπως VISA, Deloitte, Unisys, Foundstone, και άλλες.

Η Ελληνική Κοινότητα

Η ελληνική ομάδα εργασίας του OWASP δημιουργήθηκε το 2005, με κύριο στόχο την ενημέρωση και την αφύπνιση της ελληνικής κοινότητας αναφορικά με τους κινδύνους ασφαλείας στις διαδικτυακές εφαρμογές. Αφορμή για τη δημιουργία της αποτέλεσαν ουσιαστικά τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά ασφαλείας στο διαδίκτυο, όπως τα κρούσματα phishing σε ελληνικές τράπεζες.

Σήμερα, η ελληνική ομάδα του OWASP δραστηριοποιείται σε προγράμματα Ελεύθερου/Ανοικτού λογισμικού καθώς και μεταφράσεις κειμένων του OWASP στα ελληνικά, προωθώντας την ιδέα του OWASP σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, μέσα από τη mailing list της ενημερώνει και προκαλεί συζητήσεις σχετικά με επίκαιρα θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, ενώ εκδίδει και μηνιαίο newsletter.

Η Ελληνική Ομάδα Εργασίας του OWASP χρησιμοποιεί για τις εκτυπώσεις της τον HP Deskjet Ink Advantage 4625, επιτυγχάνοντας μεγάλη οικονομία στα μελάνια εκτύπωσης.

Συμμετοχή

Η ελληνική κοινότητα του OWASP επιθυμεί να φέρει σε επαφή όλους όσους ενδιαφέρονται και προβληματίζονται για την ασφάλεια των διαδικτυακών εφαρμογών. Ταυτόχρονα, ευπρόσδεκτοι είναι και εθελοντές που προτίθενται να δουλέψουν σε προγράμματα Ελεύθερου/Ανοιχτού λογισμικού που συντονίζει το OWASP. Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με επιθέσεις, μεθόδους άμυνας και αντιμετώπισης, εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στο διαδίκτυο. Ανεξάρτητα από το τεχνικό επίπεδο, το βάθος της προσέγγισης και τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους, θα χαρούμε ιδιαίτερα αν έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Για να εγγραφείτε στη mailing list της ελληνικής ομάδας εργασίας επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα.

Ευχαριστίες

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη βοήθεια που παρέχει στην ελληνική ομάδα εργασίας.

Universityofathenslogo.gif

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το περιοδικό Linux Inside για την υποστήριξη και την προβολή καθώς και το zero.gr.

Linuxinside-logo.png Zerologo.png

News

Ομάδες Εργασίας

Αυτήν την περίοδο ψάχνουμε για νέες project ιδέες. Εάν έχεις καινούρια ίδεα για κάποιο εργαλείο, στατιστικά στοιχεία για το πόσο σοβαρά λαμβάνουν στην Ελλάδα το application security οι προγραμματιστές, εταιρίες λογισμικού κτλ ή αν έχεις οποιάδηποτε άλλη ιδέα με κεντρικό θέμα το application security επικοινωνήστε μαζί μας.

Νέα

14/11/2019 - Ο Βασίλης Βλάχος, αναπληρωτής συντονιστής του OWASP στην Ελλάδα, παρουσίασε στο 5ο Συνέδριο ΚυβερνοΑσφάλειας ICT Security World 2019 τις δράσεις του OWASP και το OWASP Internet of Things Project.

Dr. Vasileios Vlachos - Presentation at ICT Security World 2019

08/10/2019 - Tο πρώτο συνέδριο Cyber Security της KPMG έρχεται στις 8 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens με την υποστήριξη του OWASP Greek Chapter.

22/03/2019 - Ο Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, Γενικός Συντονιστής του OWASP στην Ελλάδα, παρουσίασε τις δράσεις του OWASP ως διακεκριμένος ομιλητής στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Ερυνητικό Πρόγραμμα SAINT. Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.

13-14/10/2018 - Ο Βασίλης Βλάχος, αναπληρωτής συντονιστής του OWASP στην Ελλάδα, παρουσίασε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτόυ Κώδικα (FOSSCOMM 2018) τις δράσεις του OWASP. Επιπρόσθετα έδωσε ομιλία με τίτλο: "OWASP WebGoat - OWASP Hackademic: A new direction in teaching application security at Universities".

25/09/2018 - Ο Βασίλης Βλάχος, αναπληρωτής συντονιστής του OWASP στην Ελλάδα, παρουσίασε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Λίμπερετς (Technical University of Liberec) τις δράσεις του OWASP. Επιπρόσθετα έδωσε ομιλία με τίτλο :"The OWASP Hackademic Project".

22/06/2018 - Συνδιοργάνωση σεμιναρίου από το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα μαζί με το OWASP Greek Chapter για τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με την ερευνητική δημοσιογραφία. Τίτλος: "Ερευνητική Δημοσιογραφία και Ασφάλεια Επικοινωνιών".
Dr. Konstantinos Papapanagiotou - Presentation at SAINT Workshop 22/03/2019
19/05/2018 - Το OWASP ATEITH Student Chapter σε συνεργασία με το IEEE ATEITH Student Branch στα πλαίσια του project Hakken διοργανώνει την ημερίδα Cyber Security Awareness Day (CSAD) στον χώρο του Lambda Space στη Θεσσαλονίκη.

26/04/2018 - Συνδιοργάνωση ημερίδας από το Ελληνικό Παράρτημα του OWASP σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών, με θέμα «Ο Ρόλος του OWASP στη Προστασία Κρίσιμων Πληροφορικών Συστημάτων». Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης.

04/11/2013 - Ο Βασίλης Βλάχος, αναπληρωτής συντονιστής του OWASP στην Ελλάδα, παρουσίασε στο3rd ISACA Athens Chapter Conference τις δράσεις του OWASP. Επιπρόσθετα έδωσε ομιλία με τίτλο :"The OWASP Hackademic Project".

27/06/2011 - Διεξαγωγή του 3ου OWASP Greek Chapter Meeting

16/3/2011 - Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο CoLab Athens Workspace. Περισσότερες πληφορορίες και εγγραφές εδώ.

20/9/2009 - Ο Βασίλης Βλάχος, μέλος της ομάδας συντονισμού του OWASP στην Ελλάδα, θα συντονίσει στις 26/9/2009 τη συνεδρία με θέμα Web Application Security που συνδιοργανώνει το OWASP.gr στα πλάισια του συνεδρίου 4th Mediterranean Conference on Information Systems (MCIS 2009). Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 15:30 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

5/3/2009 - Ο Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, μέλος της ομάδας συντονισμού του OWASP στην Ελλάδα, θα συντονίσει στις 18 Μαρτίου την ενότητα "Πρότυπα και Νομικές Απαιτήσεις" στα πλαίσια της EXPOSEC 2009, που διεξάγεται στις 17 και 18 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

3/2/2009 - Ο Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, μέλος της ομάδας συντονισμού του OWASP στην Ελλάδα, έδωσε ζωντανή συνέντευξη στην εκπομπή Ατζέντα+ της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ (κανάλι Σπορ+/Info+), όπου μίλησε για τις δραστηριότητες του OWASP στην Ελλάδα και έδωσε απλές συμβουλές για την ασφάλεια στο Internet. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της συνέντευξης εδώ.

10/10/2008 - Το OWASP.gr συμμετέχει στο Athens Digital Week που πραγματοποιείται από τις 13 ως τις 19 Οκτωβρίου στη Τεχνόπολη στο Γκάζι (http://conf.ellak.gr).

30/9/2008 - Το OWASP.gr παρουσιάζει το πρώτο Ελληνικό blog με θέμα την ασφάλεια των διαδικτυακών εφαρμογών αλλά και των υπολογιστικών συστημάτων γενικότερα. Επισκεφθείτε το επίσημο blog της Ελληνικής ομάδας εργασίας του OWASP στο: http://blog.owasp.gr.

5/6/2008 - Η παρουσίαση του OWASP.gr στο 3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ είναι διαθέσιμη μέσα από την ενότητα Chapter Presentations και συγκεκριμένα εδώ. Επίσης, βίντεο της παρουσίασης μπορείτε να βρείτε εδώ.

26/5/2008 - Το OWASP.gr αναπτύσσει έναν Web Vulnerability Scanner. Μπορείτε να κατεβάσετε την beta έκδοσή του από εδώ.

15/5/2008 - Το OWASP.gr συμμετέχει στο 3ο Συνέδριο ΕΛ/ΛΑΚ που πραγματοποιείται στις 27 και 28 Μαΐου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (http://conf.ellak.gr).

20/2/2008 - Το OWASP.gr συμμετέχει στο 1ο Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα που διοργανώνεται στις 21 και 22 Μαρτίου στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (http://www.fosscomm.gr/).

2/2/2008 - Το OWASP.gr συμμετέχει στην παρουσίαση της ομάδας IA4 του E-Business Forum (Προπαρασκευαστικές δράσεις για τη δημιουργία Ελληνικού Κέντρου Επείγουσας Αντιμετώπισης Ψηφιακών Απειλών GR-CERT) στα πλαίσια του Money Show 2008 στις 2/2/2008 στην Αίγλη Ζαππείου.

18/4/2007 - Το E-Βusiness Forum (http://www.ebusinessforum.gr/) έχει δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας η οποία έχει αναλάβει τις "Προπαρασκευαστικές δράσεις για τη δημιουργία Ελληνικού Κέντρου Επείγουσας Αντιμετώπισης Ψηφιακών Απειλών (GR-CERT)". Πληροφορίες σχετικά με τους στόχους και τις δραστηριότητες της ομάδας υπάρχουν εδώ αλλά και εδώ. Όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί να βοηθήσει να δηλώσει συμμετοχή στις παραπάνω σελίδες ή να απευθυνθεί στο κ. Βασίλειο Βλάχο (στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν στα παραπάνω site).

Καταχωρήθηκε το OWASP.gr!

Με τη βοήθεια του Αναστάσιου Καζακώνη μετέφράστηκαν το "OWASP Top Ten Vulnerabilties in Web Application Security" και το OWASP AppSec FAQ στα Ελληνικά. Έτσι είναι πλέον διαθέσιμες οι ελληνικές εκδόσεις του OWASP Top Ten και του OWASP AppSec FAQ.

Call for Presentations

Anything related to Application or Information Security

  • Secure Coding Practices
  • Secure Application Development Lifecycle
  • Penetration Testing and Exploitation
  • Code Reviewing
  • Projects and Tools
  • Methodologies
  • Best Practices

Send:

  • Title
  • Abstract
  • Name and affiliation
  • Short Bio

To: [email protected]

Meetings

10/06/2019

Χώρος: Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής / Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα

OWASP Workshop 10/06/2019

Περιγραφή: https://drive.google.com/file/d/1oPO_1VMcHTi_PjRaGTdDBH0OUxRVoqRA/view

26/04/2018

Χώρος: Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής / Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα

Περιγραφή: https://drive.google.com/file/d/1oPO_1VMcHTi_PjRaGTdDBH0OUxRVoqRA/view

22/06/2018

Χώρος: Σεράφειο κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας / Αθήνα

  • Βασικά Θέματα Ασφάλειας και Κρυπτογραφίας - Βασίλειος Βλάχος (Αναπληρωτής Συντονιστής του OWASP Greek Chapter), Κυριακή Χαντζή (Μέλος του OWASP Greek Chapter)

19/05/2018

Χώρος: Lambda Space / Θεσσαλονίκη

Περιγραφή: https://www.facebook.com/events/1431147080237811

  • IoT (In)Security: The OWASP IoT Security Project - Βασίλειος Βλάχος (Αναπληρωτής Συντονιστής του OWASP Greek Chapter)

23/02/2017

Χώρος: Lambda Space / Θεσσαλονίκη

Περιγραφή: https://www.facebook.com/events/1431147080237811

  • Securing your WebApp Workshop by OWASP - Antonis Manaras (OWASP)

19/04/2013

Χώρος: PWC / Κηφισίας 260, Χαλάνδρι

Περιγραφή: https://www.owasp.org/images/e/e0/Training_19.04.13_ISACA_OWASP.pdf

  • Being a spammer for 40 minutes: how spam works, why it's slowly going away and why it won't disappear - Martijn Grooten (Virus Bulletin)

05/05/2011

Χώρος: Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών/ΕΚΠΑ

Περιγραφή: http://owaspgr02.eventbrite.com/

  • Welcome and OWASP News - Konstantinos Papapanagiotou (OWASP Greek Chapter Leader/Syntax IT Inc) (PDF)
  • Protecting the Core: Kernel Exploitation Mitigations - Patroklos Argyroudis and Dimitris Glynos (Census) (PDF)

16/03/2011

Χώρος: coLab Athens Workspace

Περιγραφή: http://owaspgr01.eventbrite.com/

  • Welcome and Intro to OWASP Meetings (PDF)
  • Application Security for the Masses - Konstantinos Papapanagiotou (OWASP Greek Chapter Leader/Syntax IT Inc) (PDF)
  • Cyberdefense and the Kobayashi Maru - Yiorgos Adamopoulos (TEE) (PDF)

Events

10/06/2019 - Συνδιοργάνωση ημερίδας από το Ελληνικό Παράρτημα του OWASP σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών, την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΕΜηΠΕΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ), με θέμα «Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας. Από το Σχεδιασμό στην Υλοποίηση». Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης. Γενικός συντονιστής ο Βασίλης Βλάχος, αναπληρωτής συντονιστής του OWASP στην Ελλάδα.

26/04/2018 - Συνδιοργάνωση ημερίδας από το Ελληνικό Παράρτημα του OWASP σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και τον Οργανισμό Ανοικτών Τεχνολογιών, με θέμα «Ο Ρόλος του OWASP στη Προστασία Κρίσιμων Πληροφορικών Συστημάτων». Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης. Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας καθώς και περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ. Γενικός συντονιστής ο Βασίλης Βλάχος, αναπληρωτής συντονιστής του OWASP στην Ελλάδα.

26/9/2009 - Το OWASP.gr συνδιοργανώνει ένα session με θέμα Web Application Security στα πλαίσια του 4th Mediterranean Conference on Information Systems (MCIS 2009) στις 26 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 15:30 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ. Το session θα συντονίζει ο Βασίλης Βλάχος, μέλος της ομάδας συντονισμού του OWASP στην Ελλάδα.

18/3/2009 - Συμμετοχή του OWASP.gr στην EXPOSEC 2009 που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, μέλος της ομάδας συντονισμού του OWASP στην Ελλάδα, θα συντονίσει στις 18 Μαρτίου την ενότητα "Πρότυπα και Νομικές Απαιτήσεις".

17-18/10/2008 - Παρουσίαση του OWASP.gr στα πλαίσια του Athens Digital Week που πραγματοποιείται από τις 13 ως τις 19 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (http://www.athensdigitalweek.gr). Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 16:30 καθώς και το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 18:00.

27/5/2008 - Παρουσίαση του OWASP.gr στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα που πραγματοποιείται στις 27 και 28 Μαΐου στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (http://conf.ellak.gr). Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη, 27 Μαΐου 2008 και ώρα 11:15.

22/3/2008 - Παρουσίαση του OWASP.gr στα πλαίσια του 1ου Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα που διοργανώνεται στις 21 και 22 Μαρτίου στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (http://www.fosscomm.gr/). Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η παρουσίαση θα γίνει στις 17:50.

2/2/2008 - Παρουσίαση της ομάδας IA4 του E-Business Forum (Προπαρασκευαστικές δράσεις για τη δημιουργία Ελληνικού Κέντρου Επείγουσας Αντιμετώπισης Ψηφιακών Απειλών GR-CERT) στα πλαίσια του Money Show 2008.

Archive

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο

Καλώς ήλθατε στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής ομάδας εργασίας του OWASP. Στόχος μας είναι η ενημέρωση γύρω από τα θέματα της ελληνικής επικαιρότητας που αφορούν στην ασφάλεια των εφαρμογών διαδικτύου αλλά και στην ασφάλεια γενικότερα. Αν και στο Internet υπάρχουν ήδη πολλές πηγές ενημέρωσης γύρω από θέματα ασφάλειας (π.χ. securityfocus, cryptogram, blogs, κλπ), αυτές επικεντρώνονται συνήθως στη διεθνή επικαιρότητα. Έτσι, μοιραία η ενημέρωση για τα security θέματα που αφορούν στην Ελλάδα προέρχεται από τα τοπικά ειδησεογραφικά site και μέσα.

Με το μηνιαίο αυτό newsletter στοχεύουμε στην αποτύπωση των κυριότερων θεμάτων ασφάλειας που απασχολούν την Ελληνική επικαιρότητα κάθε μήνα, αλλά και σημαντικών νέων από τη διεθνή infosec επικαιρότητα που κρίνουμε πως πρέπει να σχολιάσουμε. Παράλληλα, θα υπάρχουν ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα αλλά και ενημέρωση γύρω από τη δραστηριότητα του OWASP. Το newsletter θα διαμοιράζεται μέσω της mailing list του OWASP.gr, ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιεύεται και εδώ σε μορφή pdf. Υπεύθυνος για την έκδοσή του είναι ο συνεργάτης του OWASP.gr Γιάννης Αναστασόπουλος.

Ελπίζουμε πως θα βρείτε το newsletter αυτό ενδιαφέρον και χρήσιμο. Φυσικά, βρίσκεται σε… εμβρυικό στάδιο. Για το λόγο αυτό κάθε συνεισφορά σας στη δημιουργία του θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική, για να γίνει το newsletter πιο χρήσιμο για όλους. Έτσι, για οποιαδήποτε σχόλια, προσθήκες, προτάσεις, παρατηρήσεις ή συζητήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στη mailing list του OWASP.gr ([email protected]).

Ενημερωτικό Δελτίο νο1 - Δεκέμβριος 2006

Ενημερωτικό Δελτίο νο2 - Ιανουάριος 2007

Ενημερωτικό Δελτίο νο3 - Φεβρουάριος 2007

Ενημερωτικό Δελτίο νο4 - Μάρτιος-Απρίλιος 2007

Ενημερωτικό Δελτίο νο5 - Ιανουάριος 2008

Ενημερωτικό Δελτίο νο6 - Φεβρουάριος 2008